Tel: 0518-401096

De woning ligt op 10 min. lopen van het dorp. U kunt er boodschappen doen in de grote supermarkt of diverse andere winkels.

Tegenover het park ligt dierentuin en museum "Van Blanckendaell". Verder is er in de buurt het speelterrein, attractiepark en zwemparadijs "De Holle Bolle Boom" voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Een van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa, gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Hier is in 2014 ook een vogeltuin bijgekomen.

Op landgoed Hoenderdeall in Anna Paulowna kunt U aapjes kijken in de dierentuin. Hier worden gepensioneerde circusleeuwen en bruine beren uit Bulgarije opgevangen.

Bij mooi en minder mooi weer zijn steden als Alkmaar en Schagen beslist de moeite van een bezoek waard. Zo is in het zomerseizoen de kaasmarkt in Alkmaar een must. Vanuit Schagen rijden er treinen naar o.a. Amsterdam, Haarlem, Den Helder, Hoorn en Enkhuizen. In de zomermaanden vertrekt er een stoomtrein van Hoorn naar Enkhuizen. U gaat even terug in de tijd, een leuk evenement dat U, b.v. met de kinderen, kunt delen.

Rondom Tuitjenhorn staan In het voorjaar de tulpenbollen in bloei. Stap op de fiets en bewonder de kleurenpracht.

Het natuurgebied Kennemerland biedt fantastische fiets- en wandelgebieden, evenals het bos-en duingebied rondom Schoorl. Er zijn veel horecabedrijven in o.a. Schagen, Schoorl, en Alkmaar waar u heerlijk kunt eten.

Ook de strandrestaurants in Hargen en Petten zijn een prettig rustpunt. U kunt natuurlijk ook naar Den Helder rijden en een boottochtje naar Texel maken. Zo met de auto de boot op en binnen 20 minuten staat U op het mooie Waddeneiland. En passant kunt U in Den Helder een bezoek brengen aan een echte duikboot.